Mary Nihill

Znj.Mary Nihill filloi karrierën e saj në arsim si mësuese e shkencave dhe matematikës pas fillore. Znj.Nihill koordinoi programin e Vitit të Tranzicionit në Shkollën e Mesme St Paul’s Oughterard, Galway ku dhe u emërua Drejtoreshë e St Pauls në 1994.

 

Në 2005 Znj.Nihill u dërgua si Asistente Koordinimi Kombëtar për ekipin e Zhvillimit të Lidershipit për Shkollat ​​(LDS), ka koordinuar programe të tilla si Misneach-programi për Drejtorët e sapoemëruar dhe Forbairt –a programi zhvillimor për drejtorët dhe zëvendësdrejtorët e themeluar.

 

Znj.Nihill u emërua Drejtoreshë e Kolegjit Calasanctius, Oranmore, Galway në 2010.

Në tetor 2014 Znj.Nihilli u zgjodh si Presidente te Shoqata Kombëtare e Drejtorëve dhe Zëvendës Drejtorëve (NAPD).

 

Znj.Nihill aktualisht është e emëruar si Drejtor Kombëtar e Qendrës së Shkollës së Drejtorëve dhe është duke përfunduar një doktoraturë në The Universiteti i Galway.