Autorë shqiptarë
ARBANA, BEXHET Arsimi në udhëkryq : Publicistikë pedagogjike redaktor Fisnik Sina, Xhevat Mustafa, SHB Vatra, Tiranë, 2005, 176 faqe , ISBN 9994363271
ARBANA , BEXHET Pedagogji e thyer redaktor Bujar Karoshi, SHB M&B , Tiranë, 2009, 236 faqe, ISBN 9789995604295
ARBANA, BEXHET Metamorfoza e edukimit : Publicistikë pedagogjike redaktor Bujar Karoshi, SHB M&B, Tiranë, 2013, 262 faqe, Shënime : Kopert. e fundit mbi aut.
Arsimi shqiptar në tranzicion : Përmbledhje studimesh të mësuesve të shkollës "1 Maji" , redaktor Fisnik Sina, SHB Vatra, Tiranë, 2003, Vol I , 1,103 faqe ISBN 9992781165
Arsimi në Shqipëri = Education in Albania ( 2003) ,materiali u përgatit nga Erleta Mato ; Erlira Koci ; Nikoleta Mita , redaktor Pajtim Bejtja ,përkthimi në anglisht Hamlet Bezhani, Ministria e Arsimit dhe Shkencës- MASH ,2003,Tiranë, 80 faqe Shënime : Libri në dy gjuhë në kurriz të njëra tjetrës.
Arsimi parauniversirtar në Shqipëri (2011) = Pre-university education in Albania 2011, SHB Kristalina, Tiranë, 2011, 64 faqë : me foto Libri në dy gjuhë në kurriz të njëra-tjetrës.. ISBN 9789995643461
BEQAJ, HAMIT , Vepra të zgjedhura( 7 vëllime) : Vol 1 : Në themelet e arsimit tonë popullor : Përmbledhje artikujsh dhe studimesh, përzgjodhi për botim Kosta Barjaba SHB Nereaida, Tiranë, 2016 , 232 faqe, ISBN 9789928436085
BEVAPI, KUJTIM Shkolla Normale e Elbasanit : Normalja në traditë , Elbasan, 1995, 187 faqe ; Shënime : Bibliogr. në libër
BEVAPI, KUJTIM Meditim pedagogjik mbi abetaret shqipe , SHB Onufri, Elbasan, 1996, 141 faqe, Bibliogr.: f.128-130
CANA, XHEZO Historia e një vatre arsimore” Shkolla Teknike Harry Fultz : 100 vite histori : 1921-2021 , SHB Edlora, Tiranë, 2021, Të dhëna fizike: 266 faqe : me fotorg. bardhë e zi , ISBN 9789928333193
DEDJA, BEDRI; CEKA, NERITAN; MYZYRI, HYSNI; KASHARI, QAZIM; OSMANI, SHERIF; GOGAJ, ILJAZ Historia e arsimit dhe e mendimit pedagogjik shqiptar përgatiti për botim Ilinden Spasse, redaktor Murat Gecaj, Ministria e Arsimit dhe Shkencës, - MASH, 2003, Vol I , 553 faqe, Shënime : Bibliogr. f. 543-553
DOMI, XHEMAL Dibra në hulli të historisë : Zhvillimi i shkollave, arsimit dhe mendimit pedagogjik në trevat dibrane dhe rreth saj Vol I : Nga lashtësai deri në vitin 1912 , , redaktor Adem Bunguri, SHB M& B, Tiranë, 2012, 342 faqe me foto , opert. e fundit mbi aut. - Bibliogr. në fund të fq.,ISBN 9789995604929
DOMI, XHEMAL Dibra në hulli të historisë : Zhvillimi i shkollave, arsimit dhe mendimit pedagogjik në trevat dibrane dhe rreth saj Vol II : Nga viti 1912 deri nw vitin 1944 , redaktor Nuri H Abdiu, SHB M& B, Tiranë, 2013, 367 faqe, me foto , opert. e fundit mbi aut. - Bibliogr. në fund të fq., ISBN 9789995604981
DOMI, XHEMAL Dibra në hulli të historisë : Zhvillimi i shkollave, arsimit dhe mendimit pedagogjik në trevat dibrane dhe rreth saj Vol II : Nga viti 1944 deri nw vitin 1990 , redaktor Nuri H Abdiu, SHB M& B, Tiranë, 2013, 486 faqe me foto , opert. e fundit mbi aut. - Bibliogr. në fund të fq., ISBN 9789995604998
FORTUZI, AGIM Kujtimet e një studenti të shkollës Teknike : 1923-1945 redaktor Flori Slatina, SHB Mokra, 2003 Të dhëna fizike: 88 faqe, ISBN 9992787716
FULTZ, K , JOAN Kryqi i kuq, shqiponja e zezë : Biografi e Shkollës Teknike shqiptaro-amerikane të Tiranës : Monografi për Evropën Lindore përktheu T. Morcka, SHB Enciklopedike, Tiranw, 1994, Të dhëna fizike: 221 faqe ; 22 cm Shënime : Bibliogr.: f. 219-221
GACE, BARDHOSH Mësuesi i popullit Ibrahim Kushta : Monografi redaktor Iljaz Gogaj, SHB Triptik, Vlorë, 2012, 214 faqe, Shënime : Bibliogr. në fund të faq.ISBN 9789995691981
GOGAJ, ILJAZ, Shkollat amerikane në Shqipëri SHB Drita, Tiranw,1995, 240 faqe, Shënime : Bibliogr.: f.232-234. - Indeks
GOGAJ, ILJAZ Shkolla Teknike dhe Harri Fulci SHB Eurorilindja, Tiranë,1999,347 faqe, Të dhëna fizike: 347 faqe. : me il ; 20 cm Shënime : Bibliogr. : f. 337-339. - Indeks.
GOGAJ, ILJAZ Punëtorë të shquar të shkollës shqiptare redaktor Sali Hamzai, SHB Eurorilindja,Tiranë,2001, 299 faqe. : me foto ; Të dhëna fizike: 20 cm Shënime : Bibliogr. në fund të faqes
GOGAJ, ILJAZ Mirëbërësit shqiptarë të arsimit redaktor Agim Sinani, SHB Albanin, 2003, 215 faqe, Shënime : Bibliogr. faqe 211. - Indeks.
GOGAJ, ILJAZ Mirash Ivanaj personalitet i shquar i universit e arsimit shqiptar : Monografi redaktor Agim Sinani, SHB Erik, Tiranë, 240 faqe , me il, Bibliogr. në libër , ISBN 9992798351
GOGAJ, ILJAZ Sulë Harris, kalorës i arsimit kombëtar shqiptar redaktor Agim Sinani , SHB Silver , Elbasan, 2005, 260 faqe, me foto ISBN 9994369210 Shënime : Bibliogr.f.258-259 dhe në fund të faq.
GOGAJ, ILJAZ Instituti Shqiptaro-Amerikan i Kavajës dhe Charles Telford Ericksoni redaktor Agim Sinani, ISBN 9994384961, SHB Logoreci, 2006, Të dhëna fizike, 228 faqe, me il, Indeks
GOGAJ, ILJAZ Arsimi shqip në Diasporë dhe në Çamëri : (1912 - 1944) SHB Naim Frashëri, Tiranë, 2007, 189 faqe, Shënime : Bibliogr. dhe shpjegime në fund të faq. – Indeks , ISBN 9789992738849
GOGAJ, ILJAZ, Urani Rumbo :Punëtore e shquar e shkollës shqiptare redaktor Agim Sinani , SHB Tartari, 2008, 232 faqe. : me foto, ISBN 9789995669737 ,Kopert. e fundit bot. të aut. - Bibliogr. faqe. 230-231 dhe në libër.
GOGAJ, ILJAZ Shkolla teknike dhe Harry Trevlye Fultz redaktor Eshref Ymeri, SHB Kumi, Tiranë, 2010, 300 faqe, : me foto, Bibliogr.: f.289-291dhe në fund të faq. - Indeks ISBN :9789995648503
GONXHE, HIQMET; GOGAJ, ILJAZ; BUMCI, SHKËLQIM Ndihmesa e ish nxënësve dhe mësuesve të Shkollës Teknike të Tiranës për zhvillimin e vendit dhe në luftën për çlirim e demokraci SHB Geer, 2006, 280 faqe, me foto, Bibliogr.f.279-280., ISBN 9994381873
GJEVORI, MEHMET Shkolla teknike e Tiranës e Fullcit : 1921-1933 : Monografi shkollore redaktir Vehap Shita, Prishtinw, 2003, 270 faqe, me foto ; Bibliogr. f. 253-255 - Indeks. - Te dhena per aut.
ISLAMI, VEDAT Përvijime të profilit evropian në traditën e shkollës shqiptare : Studime pedagogjike redaktor Ramadan Pasmaciu, SHB ASD , Tiranë, 2009, 192 faqe , Bibliogr.: f.189-191 dhe në fund të faq. - Kopert. e fundit mbi aut ISBN 9789995674434
JAHA, IDAJET Mësues patriotë të lumit të Vlorës : Vol I 1900-1940 redaktor Adriatik Kallulli, SHB Toena, Tiranë, Viti 1994, 178 faqe
KADIU, ARIAN, Midis alternativave : shkolla private (jo publike) : Monografi SHB Fllad, 2002, 193 faqe, Shënime : Bibliogr. : f.190-194. - Indeks ISBN 9992775459
KAMBO, ENRIKETA Arsimi në Shqipëri : 1945-1960 , Akademia e Shkencave – ASH, 2005, Tiranë 238 faqe, Shënime : Bibliogr.f.274-278. - Indeks ISBN 9994373323
KAMBO, ENRIKETA Shkolla shqiptare në vitet 1960-1970 recensent, Hamit Kaba, Ana Lalaj, QSA – Qendra e Studimeve Albanologjike, Seria: Botimet Albanologjike, Tiranw, 2014, 500 faqe, Shënime : Bibliogr. dhe shpjegime: f. 485-491 dhe në fund të f. – Indeks ISBN 9789928141293
KAZA, NDUE Realitete të arsimit në Mirditë redaktor Ndue Dedaj , SHB Mirdita, Tiranw , 2002, Të dhëna fizike: 158 faqe. : me foto ISBN 9992773782 2002 ,Shënime : Kopert. e fundit ka të dhëna për aut. - Bibliogr.: f.156
KOLIQI, HAJRULLAH, Historia e arsimit dhe e mendimit pedagogjik shqiptar redaktor Islam Krasniqi, SHB Librit Shkollor, 2002, 582 faqe, me foto, Bibliografi faqe. 545-584. - Indeks. - ISBN 9951070841,
KULE, NAUN Mësonjëtorja e parë shqipe në Myzeqe : 1908-2008 : Studime, ese, dokumente redaktor Koli Xoxi , Iljaz Gogaj, SHB Globus R, 222 faqe, : me foto , Bibliogr.faqe 217-222 dhe në fund të faq ISBN 9789995630157
KRAJA, MUSA Mësuesit për kombin shqiptar SHB Toena, 1993, Të dhëna fizike:490 faqe, Bibliografi faqe.459-460. - Indeks
MYZYRI, HYSNI Arsimi kombëtar shqiptar : (1908-1912) redaktor Abdullah Vokrri, Enti i Teksteve dhe i Mjeteve Mësimore, Prishtinë, 1996, 441 faqe , Bibliogr. f.431-437 dhe në fund të faq
NATHANAILI, VALBONA Rruga e mundimshme e shkollës shqipe : Cështje, politika & veprimtari në fushën e arsimit, 1912-1944 SHB UET Press, Tiranw, 2016, XVI, 310 faqe. : me il. e foto, Shënime : Parath. nga Aleko Minga. - Bibliogr.: f. 305-306. - Indeks ISBN 9789928190680
OSMANI, SHEFIK Trashëgimi social-pedagogjike : Motrat Qiriazi redaktor Gjergj Zheji, Enti i Teksteve dhe i Mjeteve Mësimore, Prishtinë,1997, 183 faqe, Në pjesën e dytë të librit, shkrime të motrave Qiriazi. - Bibliogr.: f. 180-183
PECI, S , GAQO Ideali dhe forca : jeta dhe veprimtaria e veprimtarit të arsimit Sotir Pecit, redaktor Teodor Laco, SHB Vatra, Tiranë, 2002, 151 faqe, Bibliografi. ISBN 9992781106
Përmbledhëse e legjislacionit për arsimin në RSH 1990-2005, përgatitën Valjeta Kaftalli, Afërdita Përnoca, Qendra e Publikimeve Zyrtare – QPZ, 2005, Tiranë, 251 faqe, ISBN 9994378317
Përmbledhje e legjislacionit kryesor për arsimin në RSH 2005-2017 Qendra e Botimeve Zyrtare -QBZ , 2017, Tiranë, 417 faqe, ISBN 9789928010780
Punimet e Konferencës së I-rë Mbarëkombëtare 17-18 Shtator 2011” Një komb, një shkollë, një kulturë “ Për përafrimin dhe njësimin e programeve e të teksteve mësimore mes Shqipërisë e Kosovës , mblodhi e redaktoi Ibrahim Gashi, recensent Hulusi Hako, SHB West Print, Tiranë, 2012, 452 faqe, me foto , Shënime :Para secilit referues, të dhëna biografike
Raporti vjetor statistikor i arsimit : 2002/2003 (English: Annual statistical report of education : 2002/2003) përgatiti Besa Peçi, Tiranë, 2003, 140 faqe, me il
REXHEPAGIQ, JASHAR Sami Frashëri dhe pedagogjia e Rilindjes Kombëtare redaktor Milazim Krasniqi, Prishtinw, Viti 1995, 242 faqe, me il ; 24 cm, Bibliogr. : faqe 211-219
SHASHAJ, ALI; ZOGAJ, BRIKENA; METANI, IRA ; GJEDIA, ROBERT; GOCI , RODIKA; TOSKA, TEUTA; PLANGARICA, TOMORR Kur arsimi lëvronte shpirtin : Praktika mësimore në arsimin shqiptar në gjysmën e parë të shek. XX botuar nga Save the Children, Tiranw, 2002, Të dhëna fizike:, 79 faqe, Fjalor. - Bibliogr.: f. 75-77, ISBN 9992778628
Shkolla është jona : Një histori e gjallë që nga fillesat : Historia e Projektit për Zhvillimin e Arsimit në Shqipëri -AEDP - Fondacioni “ Shoqëria e Hapur për Shqipërinë( AEDP- Albania Education Development Project- Open Society Foundation for Albania ) redaktore Mariana Ymeri, Tiranë, 2004, 170 faqe, me il ,
SMACI, ETLEVA Arsimi parauniversitar në Shqipërinë postkomuniste : (1992-2009) redaktore shkencore Erida Koleci, SHB Ideart., Tiranw, 2015, 160 faqe ISBN 9789928128850, Shënime : Bibliogr.: f.159-160 dhe në fund të faqe.
VAROSHI, LIMAN Shkolla Normale e Elbasanit : Normalja në fokus të bashkëkohësisë : Në 90 vjetorin e Shkollës Normale të Elbasanit , SHB Silver, Elbasan, 1999, 199 faqe, Të dhëna fizike: 187 faqe ,Shënime : Bibliogr. në libër
Shiko më shumë
Autorë të huaj
PSACHAROPOULOS , GEORGE Shqipëria : Kostot e investimit të ulët në arsim dhe si zvogëlohen këto kosto = Albania : the cost of underinvestment in education and ëays to reduce it) SHB Pegi, 2017, Tiranë,114 faqe; Shënime : Libri në dy gjuhë në kurriz të njëri-tjetrit. - Bibliogr.në fund të bot. ISBN 9789928248145
QIRIAZI ( DAKO) , SEVASTI Jeta ime : Jetëshkrimi i pabotuar i nismëtares së arsimimit të femrave''Mësueses së Popullit'' Sevasti Qiriazi-Dako përgatii për botim Dana Stucky, David Hosaflock, përktheu Holger Dashi, redaktor Kujtim Kapllani, Teuta Toska , SHB Vernon ,2016, 362 faqe : me foto ; Shënime : Tit. origj.: My life : the Autobiography of the pioneer of female education
Shiko më shumë